Met de start van het seizoen begint ook de internationale voetbalkalender weer van voor af aan. In deze kalender horen ook interlands met bijbehorende break. Een break waar doorgaans een intensieve scoutingsperiode aan vooraf gaat om alleen de beste spelers op te roepen. Het schijnt namelijk een grote eer te zijn om de nationale kleuren te mogen dragen.

Deze periode gaat normaliter geruisloos voorbij maar ditmaal was er iets vreemds aan de hand…

Zowaar was het zondag 5 september tijdens de officiële aftrap het seizoen 2021/2022 dat er een sinistere man aan de zijlijn verscheen. Met een walm van mysterie een aroma van vleermuizensoep bleek het de hoofdscout van de nationale ploeg van Volksrepubliek China te zijn: Kiek-Mi Ghan. Monden vielen open. Wat doet hij hier?

Het was Witte Keniaan die met jeugdig enthousiasme en zijn internationale allure op de beste man afstapte. Zonder dat men het wist bleek Zondag 11 een potentieel Chinees international onder contract te hebben. Kiek-Mi Ghan: ”Ik kom kijken voor Oerghoeri. Rumoer over zijn magistrale traptechniek en imposante fysiek hebben China bereikt. Voor de glorie van China moet ik deze ‘lead’ verder onderzoeken. Ik hoor vooral dat deze man ook uitmuntend onderdruk(t) presteert!”

Voor Coach Pep viel er veel op z’n plek. “Als bierteam was Oerghoeri vanaf het begin al een vreemde eend in de bijt. Rare eetgewoontes, eigenaardige blik in z’n ogen maar bovenal: Hij dronk geen bier! Als bierteam is dat een doodzonde. Wij lekker pilsen, hij aan de Cola Zero of een Ice Tea. Hoogst merkwaardig!” Ook voor Shuen voelde het alsof er een last van zijn schouders viel: “Ik ben al jaren bezig om hem aan het gouden goedje te krijgen maar iedere keer praatte hij eromheen. Zodra ik begon over atten liep ie zelfs meermaals huilend weg!” Door supportersschare werd hij naar verluid zelfs WB-40 genoemd. (Bierafstotend)

Sponsoren Bar Grill Monet en Café Long John zouden het vertrek van Oerghoeri betreuren. Oerghoeri zou naar verluid verantwoordelijk zijn voor 74% en 45% van hun jaaromzet. Barman Willem: “Oerghoeri was een zéér vaak geziene gast. Als frequent afnemer waren wij zelfs bijna bereid om op zijn verzoek de kaart aan te passen. Sprinkhaansalade, apekoppensoep en hagedissensaté. Vonden het al zo merkwaardig, waar nu veel puzzelstukjes op hun plek vallen. Dachten we Zondag 11 zo eindelijk een nieuw tenue te sponsoren.”  

Lurling hoorde de rumoer met lede ogen aan. “Druk, druk … Daar voel ik mij niet zo senang bij. Hoor je dat? Zullen mijn knietjes wel weer wezen, leeftijd en structuur hè? Het idee dat ik een nieuwe rechtsback moet gaan charteren gaat mij niet in de koude kleren zitten. Onze TD mag van baas Car-O voorlopig het huis niet uit dus vrees dat ik deze druk op mijn schouders moet nemen.”

Maar hoe liep het nou af met Oerghoeri? VOC Keegstra probeerde nog via Sea-line Oerghoeri onder druk te zetten om te blijven maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. Want Oerghoeri? Die viel na 10 minuten uit met een liesblessure. Zelfs voor Oerghoeri werd de druk uiteindelijk té groot.

Chef Vaccin

#4