Met een naderende deadline van 31 augustus is het altijd een moment om de technisch directeur te beoordelen. Bezwijkt hij onder de druk of excelleert hij en weet hij de broodnodige versterkingen over de streep te trekken?

Met een (inmiddels verse ‘Papa’cito) Das Bauch aan het roer waren er altijd twijfels. In het veld excellerende hij met hamstringblessures en raakschieten dat ie vaker deed in Car-O dan op het veld. (1 om 0) Door de jaren heen was hij daarom tot Zondag 11’s eigen John de Jong verworden, waar vervolgens in de week voor de deadline van 31-08-2021 wel enkele uitschrijvers waren maar geen inschrijvers. Zelfs de grootste gelovers werden aan het twijfelen gebracht. Termen als ‘teleurstellend’ en ‘opstappen’ galmde rond het Burgermeester Buiningpark. Echter presteert Das Bauch het beste onder druk.

Zonder het juk van coach Pep, die met vader God wederom toevlucht zocht naar Fort Oranje voor een semi-verdiende vakantie, kreeg Das Bauch alle ruimte om zich te ontplooien als mens en technisch directeur. “Met Pep op vakantie en Car-O aan het bevallen heb ik eindelijk de ruimte om mijzelf te zijn.” And boy, did we know…

Na een ‘Timoteuze’ transfer van Timostsjoektsjoek wist Das Bauch vlak voor het verstrijken van de transferdeadline nog een aanwinst te strikken. Op 31 augustus 23.59uur kon hij hem dan presenteren: Tomaat! Das Bauch: ”Het waren lange en zware onderhandelingen. Normaal voert Pep de onderhandelingen door ‘even’ met de aanwinsten te praten waarna ze uit pure waanhoop maar direct tekenen. Nu Pep afwezig is moet ik dus met een ècht aanbod komen.”

Naar verluid lagen de partijen ver uit elkaar en leek de (to)maat zelfs even vol, maar het was mede conspirator M-Ugl die instapte en wodka bij de wijn deed. Vanaf dat moment kwam de kentering;  het promillage steeg en het niveau daalde. M-Ugl: “Deze Tomaat is een geslepen onderhandelaar gebleken, beslist geen groent(j)e.  Wij hebben hem in de onderhandelingen daarom de avond van z’n lever gegeven om hem zo de deal over de streep te slepen.” In de wandelgangen werd M-Ugl zelfs al tot VOC-Keegstra gedoopt want slachtoffer Tomaat? Die wist nergens meer van. Al zag ie wel een handtekening staan onder een (wurg)contract van minimaal een jaar met gemiddeld 13 pils per week.  

M-Ugl is overall tevreden over deze klapper van een transfer: “Tomaat is een gerijpte speler met voldoende ervaring die goed op de markt lag. Ik weet zeker dat ie bij de fans in de smaak zal vallen.” Ook Tomaat toonde zich een semi-tevreden man. “Al met al had ik meerdere aanbiedingen. Zo ook eentje van Kampong. Echter heb ik het idee dat ik met rood veel beter in mijn velletje zit.”

Zondag 5 september zal de vuurdoop zijn van Tomaat. Iets wat hij niet in de soep wil laten lopen…

Chef Culinair


#4