Het was rustig. Té rustig. Fans werden rumoerig. Na jarenlange radiostiltevroeg men zich af, heeft hoofdschout annex ronselbaas Das Bauch zijn touch verloren? Zijn nooit falende neus voor het witte goud, kan ie het nog wel? Jaren zonder aankopen? Twijfels kwamen naar boven maar zijn inmiddels verstomd.

Want Das Bauch wanted to be the very best, like no one ever was. Hij reisde door land, far and wide. Zocht over steppe, bergen en jungle naar aanwinsten die Zondag 11 nodig had. Diep in de graanvelden, achter op de toendra richting de Kaukasus zag hij zijn gewenste bleekscheet.

Daar stond hij dan: naar verluid de buitenechtelijke kleinzoon van Jozef himself, jarenlang gevoed op triple A Oekraïens graan, negentig kilogram puur Oekraïens staal. Een nieuwe, welkome diesel van Zondag 11. De ontembare stoomtrein op rechts, Timostsjoektsjoek. Op zending gestuurd om de rechterflank te overtuigen van de kracht van Socialisme alsmede zijn voetballende kwaliteiten.

Na jarenlang niet hebben gevoetbald heeft Timostsjoektsjoek van kameraad Stalin himself toestemming gekregen om deze volkssport weer te beoefenen. Met een tas vol goede moed en socialistisch gedachtengoed zou hij nu op weg zijn naar Nederland om de laatste details van zijn transfer af te ronden.

Gezien zijn relatief hogere leeftijd voor een topsporter zijn er echter twijfels over de houdbaarheid van het lijf van Timostsjoektsjoek. Twijfels of er wellicht tekenen van metaalmoeheid waarneembaar zouden zijn. Timostsjoektsjoek doet dat zelf af als kapitalistische propaganda: “Mijn lijf is net als socialisme, het vergaat niet.“

Naast alle mensen die Zondag 11 een warm hart toedragen toonde ook coach Pep zich in zijn nopjes. “Met Timostsjoektsjoek halen wij uithoudingsvermogen, arbeidsethos en naar verluid een bovengemiddeld promillage in huis. Als kelderklasse coach kan ik hier alleen maar blij van worden.” Op de vraag of coach Pep dit jaar weer de kerst gaat halen beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Drillmeister Felix houdt echter een slag om de arm betreffende deze Oosterse aanwinst. “We gaan zien of dit de ras(putin)voetballer is die Das Bauch mij heeft beloofd, of dat wij hem en coach Pep (weer) op de trans Siberië-expres gaan zetten.”

In de wandelgangen gonst het dat Timostsjoektsjoek al medisch gekeurd is en zelfs al speelgerechtigd is voor komende Zondag, waar hij zijn debuut zou gaan maken in de bekerwedstrijd tegen Amsvorde 2. Komt dat zien.

Getekend de dato 31-08-2021,

Minister van Propaganda

#4