In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis.
In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Kreeg vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 8: TURBO TURBO!
Bijnamen. Sommigen slaan helemaal nergens op, anderen dekken weer heel goed de lading. Sommigen hebben er 1, anderen hebben er meerdere. Zo ook onze Tommy. Turbo, Turbo Tommy, Topgun, Fopgun… ga maar door. Zoals de naam doet vermoeden was Tommy (wij houden even Topgun aan) snel. Heel snel. Ook was hij door de jaren heen vrijwel altijd koning van de assist in Zondag 11. Sommige jaren tikte Topgun zelfs rondom de 30 assists aan. Een échte Ace-wingman, een Topgun! I rest my case.

Topgun was dus erg rap, iets waar wij graag gebruik van maakte. Echter was Topgun ook erg snel op de zaterdagavond. Zo wist ie flesjes whiskey met groot genoegen in sneltreinvaart achterover te slaan. Single malt of blended, maakte niet uit. Het leverde op dat Topgun steeds vaker met tegenwind leek te spelen. De cijfers liepen terug. Teruglopen, het thema vandaag.

We gaan naar voorjaar 2014. Zondag 11 ligt op kampioenskoers in de zevende klasse en heeft de poulefase van de beker overleefd. In de eerste knock-out ronde heeft men Sporting ’70 uit Utrecht uitgeschakeld waarna men v.v. ’t Goy uit het gelijknamige dorpje trof. Een pittoresk clubje met bier voor €1,25 (kijkt u mee Roda?) en douchetegeltjes die uit de jaren ’50 lijken te zijn geïmporteerd. De tijd leek te hebben stil gestaan.
Zondag 11 speelde de tweede of derde uitschakelingsronde, (pak ‘m beet tien uitschakelingrondes later strandde we uiteindelijk tegen Zwaluwen Utrecht in de 1/4 of 1/8 finale. Topgun had gezopen en was niet zo lekker, maar stond, tegen beter weten in, basis.
“Ik voel me niet zo lekker coach, misschien dat ik snel wil wisselen”. Waarschuwde Topgun zijn coach voor aanvang van de wedstrijd. Coach Pep dacht dat het wel meeviel, sloeg de waarschuwing in de wind en liet niemand warmlopen.

Het eerste fluitsignaal klonk, de bal werd gespeeld, de wedstrijd was officieel begonnen. Nog voordat de klok 5 minuten sloeg hoorde coach Pep een schreeuw over het veld. Topgun schreeuwde dat ie gewisseld moest worden en wel direct! Coach Pep beval een wissel om te gaan warmlopen, maar nog voordat hij zich kan omdraaien zag ie Topgun een sprint van 100 meter trekken naar niemandsland. Als een ware hordeloper sprong hij over de boarding naar de kleedkamers. Een verbaasde Coach keek het gelaten aan.
Een kwartier later zag ie een zichtbaar opgeluchte Topgun teruglopen. Wat was er gaande? Topgun had een aanval van acute dunne kak… Het bleek een van de laatste momenten dat Turbo Tommy écht de Turbo erin gooide. …

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!