In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis.
In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Kreeg vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
Het moge duidelijk zijn. Zondag 11 en alcoholische versnaperingen waren nogal een dingetje. Vrijdagavond bij de Dikke of Monet, zaterdag in de stad maar ook op zondag na de wedstrijd lustte men er vaak nog wel 1,2 of 3. Soms ook nóg eentje meer. Het leverde grandioze derde helften met soms een vierde of zelfs vijfde helft er achteraan. Het record staat op acht helften. Zondag 11 was dus niet de moeilijkste om nog een restaurantje en/of kroeg in te duiken na een derde helft.

We gaan naar december 2013. Met koud weer en korte dagen is december een maand om lekker binnen te zitten. Dat is wat men deed na de wedstrijd. De meters pils vlogen je om de oren. Zelfs (toenmalig) invaller Blauwhuis kwam een kijkje nemen bij wat (nog) niet eens zijn eigen team was. Het was lang onrustig. Lurling, coach Pep en Blauwhuis bleven als laatste over waarna Blauwhuis met een rode neus en amicaal gebarend voorstelde om te gaan bowlen. Zelfs zijn vriendin zou komen. Hij moest alleen even bij iemand achterop om bij de Korf te komen. Pep en Lurling, beschonken en wel, stemde in voor een vierde helft.

Eenmaal buiten was het nogal een avontuur om, met een promillage van heb-ik-jou-daar, iemand met de massa van Blauwhuis veilig op het achterrek te transporteren. Blauwhuis stelde dan ook voor om bij het Roda-tunneltje achterop te springen. Zo kon Lurling een beetje vaart maken en had men in ieder geval, op het eerste gedeelte, de zwaartekracht mee.
Zo gezegd, zo gedaan. Lurling begon te trappen, Blauwhuis nam een aanloop en sprong met zijn vege lijf achterop. De fiets kwam tot stilstand. Lurling schoot in de lach. “Haha! Kijk mijn voorwiel!” Door de impact van Blauwhuis’ landing stond deze scheef. Geen probleem toch? Zet je zo weer recht.
Coach Pep attendeerde hem echter om zich wellicht wat meer te bekommeren om zijn achterwiel. Wat was daar dan mis mee? Die lag dwars doormidden.

Beteuterd, met kapotte fiets, moesten de drie mannen lopend de weg vervolgen naar de Korf. Er werd nog wel gebowld, soort van. Lurling, die de volgende dag jarig was, had zijn eerste cadeautjes in ieder geval al binnen. Een bezopen potje bowlen en een rekening van €75,00 van de fietsenmaker.

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!