In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis.
In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Kreeg vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 2: SV Aurora
Deel 2. We pikken op waar we zijn gebleven. De beroemde regel 6A. Was je bezopen? Ben je brak (of misschien nog steeds een beetje beneveld?). Wissel!
Hoewel veel voetballers door de jaren heen brak, bezopen, ziek, zwak of misselijk verschenen wou vrijwel iedereen altijd spelen. Hier en daar een paar lui uitgezonderd. Voorwaarde voor het kunnen spelen is natuurlijk wel dat je überhaupt aanwezig moet zijn. Iets wat door de jaren heen wel eens mis ging.

We gaan naar het najaar 2014. Torres heeft nog geen baardgroei maar nog wel zijn wilde haren. In het weekend springt ie nog regelmatig na een flesje Jack op de fiets om in de stad aan z’n wekelijkse kroegentocht te beginnen. Dit leverde hem meer dan eens pittige katertjes, onsamenhangende verhalen en een gat in z’n kin. Helaas zijn jonge goden hardleers, zo ook onze Torres.
Terug naar kantine. Torres verschijnt niet. Meerdere malen bellen levert een gevreesd en beruchte reactie op. 6A. Te lang doorgegaan, half 8 in bed. Kak. Niet handig als je 10.00 moet vertrekken om zo om 11.00 te spelen ergens in een dorpje in de provincie Utrecht.

Met de handrem door de bochten werden er teamgenoten uitgestuurd om Torres op te halen. Met een walm van heb ik jou daar en een uitstraling van een natte vaatdoek werd hij in de bijrijder gezet. Er werd geracet naar SV Aurora in Werkhoven om de wedstrijd te halen. Eenmaal daar aangekomen bleek het te gaan om een Omnisport complex. Dus naar welk huisnummer moest men navigeren? U raadt het al…. 6A. The stars alligned, met een fantastische foto ter nagedachtenis.

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!