Na een week afwezigheid i.v.m. drukte bij chef journalistiek & teamweekend & medische zaken & teamquiz is er deze week gewoon weer ruimte voor zwart-wit vermaak op uw luie beeldscherm. Vorige week werd uit bij Schalkwijk gespeeld, waar deze week Sporting ’70 aan de zegekar moest worden gebonden.
Op een matig tot dramatisch veld met natte omstandigheden en een straffe, gure wind werd na 90 minuten hotseknots voetbal een 3-4 overwinning uit het vuur (of beter gezegd; modder) gesleept.
Na een sterke eerste helft, waar Torres uit onmogelijke hoek een bal schandalig in de beugel ramde, werd met een 0-2 voorsprong gerust. De tegenstander, zo leek het, kon er niet heel veel van. In de tweede helft, met de wind volle bak tegen, kwam Roda erachter hoe lastig het eigenlijk voetballen was in de omstandigheden en maakte het zichzelf weer eens lastig. Voetballend lukte niet zo veel, werd Roda ver teruggeduwd en gaf het drie doelpunten cadeau. Gezien de verhoudingen over 90 minuten was de 3-4 eindstand een terechte afspiegeling van de verhoudingen. Echter wanneer je twee pingels weggeeft (dankuwel broeders Kroon) waarvan één pingel nota-bene ontstond na een overtreding op de opgestoomde keeper (Ja echt waar. De KEEPER!) dan mag je niet tevreden zijn. Daar bovenop komt het feit dat de andere treffer uit een corner viel. Al met al: strik erom en snel vergeten.

Een productieve Zondag was het in ieder geval wel. Naast zeven doelpunten vielen er ook veel strafmeters te noteren. De broeders Sok veroorzaakte twee pingels waar Lurling en M-Ugl te laat waren. Toch weer even 52 gratis pilsjes. Altijd fijn voor een dorstig team als deze.

Statistieken Schalkwijk 4 – Zondag 11 (2 december 2018)
‘6 0-1 Torres (Deur)
’28 0-2 Torres (Bieber)
’49 1-2
’53 1-3 Deur (Bieber)
’81 2-3 Penalty (Fapsok)
’84 2-4 Deur (Torres)
’89 3-4 Penalty (Mini-Sok)

Nu maar door met het echte werk. Sporting ’70. Vorig jaar trof Zondag 11 een team van dezelfde vereniging met voornamelijk jonge knaapjes. Normaliter betekend dat een gezellig potje voetbal maar in dat geval was niets minder waar. Wellicht dat het testosteron gehalte nog wat aan de hoge kant was of dat het jongens waren die nieuw waren bij de senioren. Er vielen in ieder geval nogal wat verwensingen richting spelers van Zondag 11 en de arbiter. Tot zover was het in ieder geval onduidelijk of het dit seizoen om hetzelfde team ging. Afijn.

Het was net als de week ervoor een nogal gure aangelegenheid. Met een enorm natte aanloop naar de wedstrijd hing Sporting al aan de lijn of het nog wel door ging. De afwatering liet het gelukkig niet afweten waardoor het kunstgras ‘gewoon’ bespeelbaar was.
Met de afwezigheid van Turbo Fopgun, die met een stuk of 10 Bingtangs achter de kaken achter de Balinese Ladyboys aanzat, werd Mitchell van het-team-met-plan bereid gevonden om de gelederen te versterken. Zeker met het enkelprobleem van Rat en de verlopen garantie van Das Bauch (viel vorige ook al uit met hamstringproblemen) geen overbodige luxe.

Onder leiding van Dhr Visser mocht er dan eindelijk worden afgetrapt. Op een spekglad veld was het spel niet om aan te gluren. Zondag 11 grossierde in foute passing en had zo moeite het spel naar zich toe te trekken. Sporting ’70 stelde daar echter ook weinig tegenover. Van de tegenstander zaten er enkele bekende gezichten bij, waar de rest geen belletje deed rinkelen. Het bleek uiteindelijk om een uitgeklede versie van het team van een seizoen terug te zijn. Een team met 21 man bleek. Waarvan er slechts 11 op kwamen dagen…
Anyway, Roda was de bovenliggende partij in het foutenfestijn zonder daadwerkelijk gevaarlijk te zijn. De 1-0 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een corner vanaf rechts werd scherp aangesneden door Dani waarna bij de tweede paal een vrijgelaten Lurling de bal tegen de touwen kon koppen. 1-0!

Zonder goed te spelen een 1-0 voorsprong. Altijd fijn. De tegenstander vond dat des te minder. Naarmate de eerste helft vorderde begonnen enkele spelers te morren op elkaar, op de scheids en op de grens. Dingen als ‘puntenpakker’ passeerde de revue maar echt onvriendelijk werd het gelukkig niet.
De broeders Kroon zaten nog een keertje achterin de kloten (terugspeelbal oppakken, niet zo slim) maar verder gebeurde er weinig bijzonders en werd zo de rust gehaald. Met weer enkele pogingen van coach Pep om de wedstrijd te jynxen werd er na een lauw bakje thee weer verder gevoetbald.

Net als in de eerste helft grossierde beide ploegen in slordigheden. Zondag 11 hielp Sporting zelfs bijna in het zadel door op de doellijn meerdere malen over de bal heen te maaien. Gelukkig kon keeper Mini-Sok na een ware scrimmage de bal op tijd oprapen voordat iemand hem kon binnen glijden.
De scherpte leek even weg bij Roda. Dat kleine overtredingen nodig had om meer grip te krijgen op het middenveld. Dit tot ergernis van Sporting ’70, waar spelers keer op keer bleven vragen om kaarten. Een enkele speler ging daar zover in door dat scheidsrechter Visser hem na meerdere waarschuwingen met geel bestrafte.

In het zadel geholpen door de domme actie van de speler zou je verwachten dat Zondag 11 de score zou gaan uitbreiden. Niets dus. Het bleef rommelig. Roda had moeite om de bal in de ploeg te houden en tot een uitgespeelde kans te komen. Een enkele keer dat Roda gevaarlijk kon worden was het Torres die het overzicht verloor en voor eigen succes ging waar afspelen wellicht een betere optie was geweest.

In de tussentijd bleef de met geel bestrafte tegenstander zich misdragen langs de lijn waardoor hij uiteindelijk de rode kaart kreeg gepresenteerd. Sporting ’70 zou de rest van de wedstrijd uit moeten spelen met een man minder. Ondanks de man minder situatie zwijmelde Roda toen een opgestoomde middenvelder maar rakelings naast schoot.
Uiteindelijk was het Roda dat, niet geheel verdiend, tot scoren zou komen. Een voorzet vanaf rechts ging voorbij aan spits Deur, waar hij als een stervende zwaan ter aarde stortte. Met de zwaartekracht in zijn voordeel lag de potige spits snel op de grond waarna tot verbazing van sommigen gefloten werd voor een penalty. Vanaf de zijlijn riep men dat het een overduidelijke pingel leek, waar anderen twijfelde. Na het raadplegen van de VAR en spits Deur bleek het uiteindelijk geen overtreding. Mazzel voor Roda, pech voor Sporting ’70 die wellicht meer hadden verdiend. Dingen die soms in je voordeel en soms in je nadeel uitpakken…
Shuen was het die de pingel wist te verzilveren en zelfs een plekje in de Fox Sports hall of fame wist te bemachtigen. 2-0. Direct erna klonk het eindsignaal.
FOX SPORTS – Pingel Shuen

Drie op een rij voor Zondag 11, die zodoende bezig lijkt aan een opmars op de ranglijst. Waar goede wedstrijden werden verloren, lukt het Zondag 11 nu om twee matige wedstrijden over de streep te trekken. Komend weekend wacht Hoogland uit (12.30) als laatste wedstrijd voor de winterstop waarna er pas in het nieuwe jaar weer zal worden afgetrapt. Komt dat zien!

Statistieken Zondag 11 – Sporting ’70 (9 december 2018)
’26 1-0 Lurling (Dani)
’90 2-0 Shuen (pen.)

#4 Chef Journalistano, Teamweekendo, Medico, Teamquizo