Na een 3-1 nederlaag met eigenzinnige arbitrage tegen koploper Kampong 18, leefde men alweer een week verder. Ditmaal was wederom Kampong de tegenstander, team 21 welteverstaan. Om erbij te vermelden: de hekkensluiter. Gesproken over uitersten.

Met voor de verandering een fitte spelersgroep hoefde coach Pep zowaar eens geen invallers te regelen waardoor Zondag 11 met alleen bekende gezichten kon aantreden. Met een fris temperatuurtje en een dosis goede moed werd dan ook afgetrapt op het gebruikelijke tijdstip van 11.00 uur onder de leiding van dhr Visser.

In de openingsfase leken beide teams te moeten aftasten. Ondanks dat Kampong 21 de absolute hekkensluiter was leek men in het begin goed mee te kunnen komen en voetbalden bij vlagen hun weg naar de helft van Zondag 11. Gevaarlijk werd het niet maar het leek niet op een tegenstander die zich zomaar gewonnen zou geven.
Na een verkennende openingsfase begon Roda steeds beter te voetballen. Met motoren Blauwhuis en Rat in de as en Bieber op de back dook men regelmatig gevaarlijk op voor het doel van Kampong maar was de afronding zover ongelukkig. Deur raakte de paal, maaide een keer over de bal heen en ook Fopgun schoot een keer voorlangs.
Opluchting was er dan ook toen de 1-0 toch viel. Na een goede combinatie tussen Blauwe Ed en Blauwhuis kon laatstgenoemde met een fraaie steekpass Torres wegsturen die vanaf de achterlijn een listige voorzet in huis had die aan iedereen voorbij ging behalve Fopgun. Slim opgesteld kon hij vogelvrij bij de tweede paal de bal binnenschuiven. Minuut 19: 1-0.

Met een voorsprong op zak bleef Roda bij vlagen goed voetballen zonder grote kansen weg te geven en wist zo met een voorsprong de rust te halen. Na weer vakkundig de boel te jynxen met “Als we zo doorgaan dan…” werden er enkele wisselingen doorgevoerd. Dani zou onder andere erin komen, naar eigen zeggen getergd door zijn plaats op de bank was ie gebrand op revanche. En dat kreeg hij…

De tweede helft is nog geen twee minuten oud wanneer Dani quasi nonchalant met buitenkantje rechts Torres de diepte in stuurt. Een bal die op waarde werd geschat door Torres. Eenmaal zijn directe tegenstander eruit gesprint te hebben schoof hij de bal vakkundig in de verre hoek. 2-0.

Daarmee leek het verzet gebroken, hoewel de wedstrijd nog wel even te gaan had. Kampong leek er niet echt meer uit te komen, speelde vooral in de breedte of probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken. Met een goed georganiseerde verdediging wist Zondag 11 vrijwel iedere bal te onderscheppen waardoor een van de spitsen steeds meer op het middenveld de ballen probeerde te gaan halen.

Onder aanvoering van sterk spelende Blauwe Ed, Dani, Bieber en Fopgun bleef Roda scherp en leuk voetballen. Met de inmiddels ingevallen Das Bauch leek de 3-0 vele malen waarschijnlijker dan de 2-1. Uiteindelijk zou ie ook gaan vallen.
Na een combinatie op het middenveld was het Das Bauch die op ervaring een steekpass gaf op de diep gelopen Lurling en Fopgun waarna laatstgenoemde de bal vanuit buitenspelpositie slim liet lopen waarna Lurling de bal onder de keeper door kon schuiven. 3-0

Een walkover in het laatste kwartier dreigde. Sommige spelers leken er met de pet naar te gooien waardoor Zondag 11 nog wat wisselingen door kon voeren. Zo kon M-Ugl eindelijk zijn ambitie waarmaken door minuten centraal achterin te maken.
Met een ongelukkige, maar gretige, Deur in de spits werd de jacht voortgezet. Waar hij in de eerste én tweede helft ongelukkig was in de afronden was het ditmaal dat hij in zijn gretigheid een puntgave assist wist te geven op de ervaren Das Bauch.
In een kopduel met een centrale verdediger kwam Deur als winnaar uit de strijd waardoor hij in alle vrijheid een medespeler kon uitzoeken. De keuze viel op de goed meegelopen Das Bauch, waardoor hij op de driemeterlijn de bal in het dak van het doel kon leggen. 4-0. Ongekende weelde!

Maar zelfs met een ongekende ruime voorsprong leek het nog niet klaar. Zondag 11 bleef jagen en aanzetten. Het was wachten op een (hopelijk) slotakkoord. Er kwam een slotakkoord. Met, voor de regelmatige lezers, enigszins onverwachte hoofdpersonen.
Een afgeslagen bal kwam bij de opgestoomde verdediger Fapsok, een speler die doorgaans niet bekend staat vanwege zijn fijne techniek. Zonder na te denken gaf hij een messcherpe voorzet de zestien in. De andere onverwachte hoofdpersoon: Deur. Een van de spitsen die dit seizoen de weg naar het doel moeizaam vind en met enige pech kansen mist. Juist hij was het die de fijnbesnaarde voorzet via de grond over de keeper wist de koppen. 5-0! Roda ging uit z’n dak waar de gunfactor voor deze twee jongens groot was.

Met nog enkele minuten op de klok probeerde Kampong met een ultieme poging met enkele spelers door Zondag 11 heen te dribbelen, waar dit niet mocht baten. Scheidsrechter Visser vond het voldoende en floot af. Eindstand 5-0. Ongekende weelde. Zondag 11 klimt zodoende naar een gedeelde 10e plek. Het was nog lang onrustig.

Volgende week wacht Schalkwijk 4. De nummer vijf op de lijst met vijf punten meer. Op het niet-zo-christelijke tijdstip van 14.00 zal Roda genoegen moeten nemen met het feit dat het de topper Feyenoord – PSV aan zich voorbij moet laten gaan. Mocht u toevallig kaartjes voor de wedstrijd hebben besteld, dan kunt u ze tot deze week inruilen voor kaartjes Schalkwijk – Zondag 11.

Xoxo

#4 Capitano Journalistano

Statistieken
’19 Fopgun (Torres)
’47 Torres (Dani)
’75 Lurling (Das Bauch)
’79 Das Bauch (Deur)
’86 Deur (Fapsok)