Na een wispelturige voorbereiding (waar welgeteld 1x gelijk werd gespeeld) met een oefenwedstrijd, een 7×7 toernooi en drie wedstrijden in de beker begon op 23 september dan eindelijk het echte werk. De eerste wedstrijd van de competitie tegen Hooglanderveen 4. Waar Zondag 11 alweer zijn 8e seizoen in gaat (en zijn 5e in de zesde klasse) begreep men dat het ging om een jong team wat relatief nieuw was in de kelderklasse, iets wat Zondag 11 meestal wel ligt. Op papier een interessant affiche waarin Deur en Dani hun eerste competitieminuten konden gaan maken.

Met een frisse temperatuur van een graadje of 11 en een paar goede buien op de langzaam kalende bolletjes kon worden afgetrapt. Door afwezigheid van Poevermans en Schaapie (blessures) maar met weer teruggekeerde Lurling (vakantie) en pas-getrouwde Blauwe Ed (mocht weer even van de ketting) werd er afgetrapt met de volgende elf: Mini-Sok. Sherlock, Svinna, Lurling, M-Ugl. Blauwe Ed, Dani, Blauwhuis, Fopgun. Deur en Torres.
Met mentale ondersteuning van Rukco en fysieke ondersteuning van invaller Mika (niet te verwarren met de zanger) op de bank begon Zondag 11 fanatiek. Hooglanderveen werd ver op eigen helft vastgezet en had moeite op te bouwen. Onder leiding van Blauwhuis, Fopgun en Torres werd er goed gestoord wat enkele kansjes opleverde. Keer op keer wist Fopgun langs zijn directe tegenstander, qua massa ongeveer 5 fopguns, te snellen om vervolgens enkele ‘kutballen’ te geven. Dat even tussen aanhalingstekens aangezien zijn tweede ‘kutbal’ via carambole voor de voeten van Torres viel om de 1-0 aan te tekenen. Binnen tien minuten! Weelde.
Daar bleef het niet bij. Hooglanderveen moest de eerste 25 minuten alle zeilen bijzetten om (met name) Fopgun op de brommer af te stoppen. Enkele minuten na de 1-0 was het namelijk weer raak. Na een diepe pass op Fopgun wist hij op de achterlijn de bal voor te geven op de nog-niet-zo-soepel-als-gehoopt scorende Deur die er deze keer wél raad me wist. Met overtuiging joeg hij de bal tegen de touwen. 2-0. Eindelijk leek coach Pep zijn belofte in lossen. De puzzel genaamd Zondag 11 opgelost te hebben. De kerst dit jaar wél te halen….. of toch niet?

Na de 2-0 leek Zondag 11 de teugels te laten vieren, of Hooglanderveen 4 over hun kater heen te zijn (sommige waren naar eigen zeggen tot 6.00 in de stad gebleven?). Anyway, het spelbeeld veranderde. Zondag 11 creëerde in de eerste 25 minuten vier goede kansen en had het meeste balbezit maar moest het daarna vooral aan Hooglanderveen laten. Grote kansen leverde dit niet op maar Zondag 11 kreeg moeite om van eigen helft te komen en de opbouw te verstoren.

Toch kon Zondag 11 zonder echt in de problemen te komen aan de thee, geen overbodige luxe met al die regen. Met inspirerende speech van de door de kerstgedachte gesterkte coach Pep werden Fapsok en Bieber erin gebracht. Moraal van het verhaal; pot dichthouden.

Het spelbeeld van de tweede helft was vergelijkbaar met het einde van de eerste. Zondag 11 verdedigt, laat het initiatief aan Hooglanderveen, maar gaf eigenlijk weinig tot niets weg en loerde op een uitbraak. Hooglanderveen probeerde steeds meer aan te dringen maar kon het team niet in de problemen brengen. Daarentegen begonnen ze steeds meer op elkaar te morren.
Hoewel Mini-Sok het af-en-toe nog spannend maakte met een ‘hot-potatoe’ (lees: de bal hier en daar even laten glippen) waren de beste kansen in de tweede uiteindelijk zelfs nog voor Zondag 11. Via via kon Torres alleen voor de keeper gezet worden maar wist de bal met zeeën van tijd op de buitenkant van de paal te schieten. (waar zou hij toch die bijnaam aan verdiend hebben?)

Met goed verzopen coupes-du-soleil kon de kletsnatte wedstrijd worden afgesloten met een 2-0 overwinning en drie hele fijne punten. Op z’n Italiaans een wedstrijd winnen: initiatief aan je tegenstander laten en zelf je kansen maken, dat smaakt lekker. Met een goeie Despodienst van Bieber en enkele meters pils werden zo de competitie én de derde helft goed afgetrapt.

Volgende week wacht HDS-uit om het burgerlijke tijdstip van 10.00 (!!) die hun eerste wedstrijd ook wonnen, ditmaal met 1-3.