Met winterse winden nog blazend over het barre Nederland is de zomer nog ver maar de kerst nóg verder. Aan deze gedachte sterkte coach Pep zich nadat hij zijn manschappen appte de warme berenvellen van zich af te gooien en uit hun welverdiende winterslaap te komen. Gehuld in een zwemband van kerstkilo’s en een strakker sluitend rood tricot was het weer tijd de schoenen uit het vet te halen. Met het gebruikelijke gekreun en uiting van ongenoegen moest men zich weer verzamelen op het Burgermeester Buiningpark. Dit gold natuurlijk niet voor Buurman, want lieve mama was er niet om Buurman te wekken. (Gelukkig zegt niemand nee tegen gratis bier in tijden van inflatie) Wie er wel was, choqueerde menig fan. Er verscheen zowaar een mysterieus figuur in de kantine.

Gehuld in een walm van (niet rubbere) graszoden en met allure van een afgebluste (kroeg)tijger verscheen Jop. Na jaren onder de radar te zijn gedoken en met een halfjaar blessureleed achter de kaken was het de speler van Zondag 2 die met dit zooitje semi-geregeld weer eens minuten mocht maken op de uitgestrekte grasvlaktes.

Jop, oude bekende van Zondag 11, stond altijd bekend om zijn explosiviteit en balvaardigheid. Als rappe cheetah scheurde hij over de artificiële savanne, langs zijn tegenstanders en naar de goal.  Hij joeg zijn tegenstanders schrik aan, die het gevaar pas zagen wanneer het te laat was. Ze zagen hun leven voor hun ogen passeren, want Jop, die was al twee goals en drie velden verder. Zou er nog iets over zijn van die snelheid, die dreiging, het half-man-half-kat? Menig harten gingen sneller kloppen.

 

Tijdens de warming-up ging het publiek uit zijn dak… de drie balcontacten en tweemaal over de breedte van het veld. HET GAAAT GEBEUREN!

Daar was het dan .. de rentree. De arbiter blies op zijn fluit, Jop kreeg de bal, een man, twee man, drie man het bos in met een driedubbele schaar waarna hij aanzet tot een dribbel en AU! … au? Ja .. au. Jop schreeuwt het uit en dwingt coach Pep tot een vlotte wissel.

 

Wat bleek, na vele jaren als een cheetah op de savanne, ging hij nu door het leven als Anti-Lopen.