De koude noorderwind steekt op. De dagen worden korter… het eerste winter WK wordt afgewerkt en Mariah Carey schalt door de gemiddelde huiskamer. Nog enkele weken en de kaap van 2022 is weer gerond. Met deze koude dagen is het de tijd dat men toevlucht neemt naar binnen. Geitenwollensokken komen van stal, de haard gaat aan, rode wijn en kruipen tegen de non-binaire USB-C wederhelft. Zoals men altijd zegt over de winter; ‘Er is geen slecht weer… alleen slechte kleding.. en slechte voetballers.’ Met dat prikkelende gedachtengoed was het een doorn in het oog dat de bovenmatig getalenteerde, licht-obese voetballers van Zondag 11 in oude en niet meer adequaat warm houdende polyesters shirtjes van Macron moesten rondlopen. Das Bauch sprak er schande van! “Al die hulp aan Oekraïners terwijl wij hier lopen te verkleumen met die strenge winters. Deze november kwam het kwik niet eens boven de 16 graden uit!” Met die frustratie, de Colombiaanse furie (en mogelijk andere stimulerende middeltjes) ging Das Bauch op missie, een vendetta, een queeste. Hij moest en zou adequate pakken vinden! Relatiebeheerder Das Bauch, vermoeibaar als altijd was tot in het holst van de nacht (lees: kwart over 9, Bauch is ook geen 18 meer) bezig met nieuwe cont(r)acten leggen. En zo geschiedde.

In de krochten van Amersfoort deed hij zijn ontdekking. Zijn precious, zijn El Derado: La Base was gevonden en gebonden! Een huwelijk werd gesloten; Zondag 11 en La base waren voortaan 1! Nu zonder enig gevoel van melodrama, wie wil er als pizzeria met gezonde bedrijfsvoering nou niet een amateurelftal waar de gemiddelde speler een eigen zwaartekrachtveld meesleept sponsoren? Helemaal als je ook eens moeilijk goede pizza serveert. Win win!

Zo was La Base bereid gevonden om Zondag 11 te voorzien van nieuwe thuistenues van kledingsponsor Robey. Shirtjes, broekjes en zelfs bedrukte voetbaltassen. Vrijdag 25 november werd het sponsorschap ingeluid met een etentje bij het restaurant. Onder het genot van een pizza, gefermenteerde druivensap en tarwesmoothies werd er nagenoten van de overwinning van Nederland op Qatar maar bovenal van het eten zelf. Mocht u ooit twijfelen waar te gaan eten, zoek niet verder. Wie zoekt kent La Base niet en wie La Base kent, zoekt niet!

Met een knoflookwalm waar de mussen dood van het dak van zouden vallen maar met glamoureuze, grandioze, aerodynamische, warm houdende kleding mocht Zondag 11 deze tenues en tassen direct uitproberen tegen SV Utrecht United 2. Een relatief nieuwe club die is gevestigd op het oude terrein van Magreb’90. Een club die tot de relatief recente geschiedenis vrij succesvol was in de top van het amateurvoetbal maar waar de voorzitter back uiteindelijk werd opgepakt wegens het mogelijkerwijs verhandelen van iets meer dan alleen sportdrankjes. Na een doorstart als SVA Papendorp viel uiteindelijk toch het doek. En voilà, nu bestaat sinds 2021 SV Utrecht United.

Voor Zondag 11 was het tot dusver een taai seizoen. Na tegen hun wil te zijn ingedeeld in regio Amersfoort i.p.v. Utrecht, verloor men de eerste drie wedstrijden in de poule met afgetekende cijfers. Dit met het gevolg dat men de keuze maakte een klasse lager te gaan spelen om tevens van de gelegenheid gebruik te maken om zich weer te laten inschrijven in regio Utrecht.

Hier trof men teams en clubs waar men in het verleden wel vaker tegen had gespeeld en met dezelfde problemen kampte. Zo werd er verloren tegen VSC en Schalkwijk, twee teams die ook de nodige spelerswisselingen hadden meegemaakt waardoor zij ook de noodzaak zagen om lager te gaan spelen. Deze wedstrijden werden verloren waardoor Zondag 11 zonder punten boven stond in Australië. Helaas aan deze kant van de planeet dus onderaan.

Voor coach Pep dus de nodige druk. Met een semi transpirerende derrière zag hij de kerst alweer dichterbij kruipen. Een echte coach schittert onder druk, zegt men. Dan moet men zich onderscheiden en scheid je het kaf van het koren. Coach Pep moest zijn manschapen voorzien van een nieuw elan, een passie, een vlam wat zelfs de grandioze elektrische pizzaoven van La Base zou doen vervagen. (Nee we zijn nog niet klaar met de sluikreclame)

En zo geschiedde. Met een grandioze speech van welgeteld 10 seconde in plaats van de gebruikelijke 30 langdradige minuten durende monoloog leken de manschappen spontaan in vuur en vlam… of net ietsje meer gemotiveerd dan usual.

Het mocht in ieder geval duidelijk zijn. De mannen waren in hun nopjes met de nieuwe pakjes. Gazelle had een collega gevonden om de nieuwe tenues op de gevoelige plaat te leggen alsmede de trotse iets te zware dragers ervan. Het bleek opmaat voor een geslaagde middag. Met bovengemiddelde passie werd de tegenstander verslagen met 4-2 door twee goals van Shuen, twee van Buurman, en werden twee magistrale assists afgeleverd door de Witte Keniaan en Zaza. Helaas van de twee laatstgenoemden voor de Zondag 11 supporter aan de verkeerde kèènt. Nou goed, aan een gebrek aan ijver lag het in ieder geval niet.

Het moge duidelijk zijn. Zondag 11 is weer goed voorzien in de kleding en tassen door een fantastische sponsordeal met La Base in Amersfoort. Op nog vele jaren Robey en vele etentjes met veel snelle koolhydraten.

Zoals een bekend filosoof ooit zei: ‘Al is de speler nog zo snel, de koolhydraten van La Base achterhaalt hem wel!’

Knoflookkusjes

Chef Pizzapunt