Daar stond hij dan, zaterdagmiddag 2 juli 2022. Met een verdwaalde blik in zijn ogen staarde hij ver voor zich uit, wachtende op die ene meneer die hem die zaterdag zou komen ophalen. De verbaasde blik die hij kreeg van die meneer, ging langs hem heen. “IK WIL DRAVEN!” zei hij met een krachtige, mastermovie-achtige stem. Dat hij een uur later zichzelf dravende over de rubberen savanne zou terugvinden had hij in zijn stoutste dromen niet verwacht. Coach Pep, de man in kwestie, was evenzo verbaasd.

“Ik ging van de week naar Fietsenwinkel Greefhorst in Leusden, kijken voor een nieuwe mamafiets voor Pepcella. Na te hebben geïnformeerd bij mede newly-papa’s Das Bauch, Torres en Lurling kwam mij ter oren dat Gazelle zeer goede modelletjes had. Na enig navraag bleek men er eentje te hebben staan waar men vanaf wilde. Zaterdag om 12.00 afhalen zeiden ze. Het bleek een andere type Gazelle dan ik voor ogen had ..”

Want die Gazelle bleek Jorrick te zijn. Papa met een stel goed geasfalteerde longen, niet vies van een biertje en bovenal het balgevoel van een pijlstaartrog op het droge. Wat wil een gemiddelde Kelderklasse coach nog meer? Scoutingstijger Das Bauch bleek helemaal in zijn nopjes. “Coach Pep had het over dat hij een Gazelle voor de baas zou aantrekken. Ik wist helemaal niet dat hij daarmee mij bedoelde. Heel fijn als transferzaken mij uit handen worden genomen. Zeker nu ik van Car-O niet meer zo vaak de deur uit mag.”

Ook leraar-in-spé Fapsok bleek een tevreden man. “Weer een papa in het team, zo leer ik ze allemaal kennen voordat de kindjes straks bij mij in de klas zitten. Dat ik daarnaast ook nog het loopwerk aan een ander kan overlaten is bonus.”

Jorrick, of in de wandelgangen Gazelle, beleefde zijn vuurdoop op het 7×7 Roda’46 toernooi. In de eerste twee helften was het nog niet zo’n succes maar in de derde helft kwam hij pas écht lekker op stoom. Als een waar roofdier griste hij bier van de bar en had hij maar oog voor één ding. Het goudgele goed. “Op de Savanne moet je een kans om te hydrateren niet zomaar voorbij laten gaan.” Werd uit zijn woorden opgetekend… Naar verluid was het nog lang onrustig en ‘gazellig’.

Aldus, chef aankopen.

#4