In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis. In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Kreeg vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 5: De driewieler
Verjaardagen. Vaak op zaterdag gevierd, met een kater op zondag als gevolg. Niet altijd even handig gezien het feit dat nou net de dag is dat men voetbalde. De lijst met iconische verjaardagen binnen Zondag 11 is langer dan de tuinslang van KVDT, dus die gaan we u besparen. Een van de feestjes die de meesten is bij gebleven (en het thema van vandaag is) is die van onze nr. ‘E’ M-Ugl.

2014: M-Ugl, stond aan de vooravond van zijn 22e verjaardag. M-Ugl, jonge god met mannelijke rondingen, slappe ouwehoer, flinke lik gel in z’n haren maar nog niet aan de vrouw. Nou was dat op die leeftijd geen probleem al vonden sommigen binnen het team dat hier wat mee moest worden gedaan. Een stripper op zijn feestje, zou dat wat zijn? Eentje met flinke jopen als het kan? Vader C-be zag het helemaal zitten maar moeder vond het geen strak plan.
Plan B. Wat nu? Het idee was te mooi om te laten lopen: er moest geïmproviseerd gaan worden. Gelukkig kreeg speler Schaapie een ingeving. Zijn plan was dat we de strip-act lieten uitvoeren bij hem thuis. Schaapie woonde immers verderop in de straat waardoor het slechts anderhalve minuut lopen zou zijn. Maar met welke smoes kon men iedereen (waaronder M-Ugl) naar hem lokken? “We zeggen gewoon dat het cadeau niet door de deur past”, aldus Schaapie. Een smoes die schitterde in zijn eenvoud. Het ging erin als koek.

De avond was halverwege toen Schaapie de man- (en vrouw-)schappen bijeen riep. “We gaan even met z’n allen naar mij toe, daar krijgt M-Ugl zijn cadeau.” Eenmaal bij Schaapie aangekomen zag M-Ugl de bui hangen. Er stond een stoel in het midden van de kamer, een handdoekje, kringetje om de stoel heen. Zijn bloeddruk steeg, zijn bloedsuiker daalde. Zweet brak hem uit. Wat gaat hier gebeuren?
De muziek startte, een politieagente stormde binnen. Een stripper! M-Ugl genoot met volle teugen van het vrouwelijk schoon (en slagroom) dat in zijn gezicht werd geslingerd. Het publiek genoot mee. Het hele evenement duurde ongeveer vijf, misschien 10 minuten voordat het er alweer op zat. Fan. Tas. Tisch!

Maar wat dacht M-Ugl er nou van? Had hij nou helemaal niet door dat er zo’n verrassing voor hem was gepland? Hij vond het een nogal raar verhaal en verwachtte een vaag cadeau maar had geen stripper verwacht. Hij dacht dat hij iets als een driewieler zou krijgen…

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!