In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis.
In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Kreeg vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 4: Adje Barf
De derde helft, voor sommigen de belangrijkste helft. Zoals de bio van onze eigen site vroeger predikte; “In de derde helft komen we pas echt op gang”. Een tekst die niet eens heel ver van de werkelijkheid lag. Zeker in de beginjaren, toen men nog (lang)studeerde. Na 90 minuten lang de alcohol van de avond ervoor uit het vette lijf te rennen, vloeide het goudgele goedje na de wedstrijd rijkelijk om het verloren promillage weer aan te vullen. Soms kwamen er zelfs nog wel eens wat gedestilleerde goedjes om het hoekje kijken. Jonkies, rummetjes. Het waren barre tijden.

Mede verantwoordelijke was onze stuurman, aanvoerder Grote Smurf. Met zijn kleine verschijning maar grootse kwaliteiten gaf hij binnen én buiten het veld het voorbeeld. Niet altijd het goede voorbeeld, maar een voorbeeld nonetheless.
In de derde helft was Grote Smurf in zijn element. Er was lol en er gebeurde altijd wel wat. Zo was het onder zijn gezag dat men ontdekte waar ‘de jonkies’ lagen en werd er tijdens een beruchte bardienst voor meer dan €250,00 “breuk” getapt. Het leverde hem en zijn partner in crime CamelToon een schorsing op van bijna drie maanden.

Zoals u leest ging Grote Smurf beide kanten van de bar goed af. Altijd lettende of zijn manschappen wel gehydrateerd bleven met zijn bekende, bezorgde uitspraak: “Drink je wel genoeg?” .. een quote die later werd vereeuwigd op de inmiddels vernietigde meter-zeven.
‘De beste stuurlui staan aan wal’ was een gezegde dat niet opging voor Grote Smurf. Hij was zelf niet vies van een goudgele rakkert of twee. Het leverde Zondag 11 menig legendarisch middagjes op.

Tijdens een van die legendarische middagjes waren het CamelToon, Torres en Grote Smurf die besloten tot een ad-wedstrijd. Gezien het studentikoze gezelschap wat Zondag 11 toen voorstelde, geen probleem zou je zeggen. Het verliep dan ook gemoedelijk tot de maag van Grote Smurf toch iets minder volumineus bleek dan die van Torres en CamelToon. Geheel niet gek gezien, in tegenstelling tot wat zijn naam deed vermoeden, Grote Smurf eigenlijk helemaal niet zo groot was. Met het lezen van de titel kunt u wel raden wat er gebeurde. Gelukkig was de kapitein er dusdanig snel bij met een vaatdoek dat de helft van Zondag 11 het hele moment zelfs miste.
Met een scheur in zijn lever en een deuk in zijn ego vertrok Grote Smurf aan het einde van het seizoen om hogerop te spelen. De gedachte aan zijn kwaliteiten binnen en buiten het veld lijken te vervagen met de dag maar zijn adje barf staat in onze geheugens gegrift.

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!