In tijden van quarantaine door COVID-19, beter bekend als ‘het Corona-virus’ is het tijd om eens stil te staan, te reflecteren, terug te kijken. Alle dingen die zo vanzelfsprekend leken blijken dat niet te zijn. Dingen zoals de heilige zondagsvulling. In onze ‘kerk’ AKA de Roda kantine. Of wat te denken van je zaterdagavond; Café Monet of Long John’s pub. Mag en kan allemaal niet meer. Hebben we het al over werk gehad? Ja, die doordeweekse hobby. Die moet vanuit huis.
In dit soort tijden wordt men voor allemaal dilemma’s gezet. Want wat moet je nu doen in je vrije tijd wanneer niet meer mag? Daarvoor hebben wij een uitvinding…

Bent u fan van GTST? Gek van Vampire Diaries? Krijgt u vlinders van Onderweg naar Morgen? Dan hebben wij een fantastische nieuwe rubriek voor u. Slecht geschreven, gaat nergens over en aan het einde van de rit voel je je stiekem een beetje vies van jezelf en vraag je af waarom je het tóch weer doet. Wij presenteren u een opfriscursus Zondag 11. Negen delen terugblikken naar gouden Zondag 11 momenten, toen Corona nog werd geassocieerd met een goudgele rakker in plaats van blaftyfus.

Episode 1: 6a
We beginnen back in the days. Pep’s knieën doen het nog (half), The Yesman is nog coach en Matsu had nog bluetooth. De echte glorietijden moeten nog aanbreken want de nachten waren lang, de ochtenden waren vroeg. Héél vroeg. Té vroeg.
We leven in de eerste drie seizoenen van Zondag 11. Zuipen op zaterdag gebeurt vaker dan men lief is en resulteert vaker dan men lief is in brakke manschappen. Het losbandige gezelschap weet regelmatig de stad onveilig te maken tot na sluitingstijd en weet zich met pijn en moeite naar het Burgermeester Buiningpark te slepen. Toenmalige coach ‘The Yesman’ (TYM) kon het niet meer aanzien en probeerde het losgeslagen wild als een geoliede machine op het veld te krijgen. Het functioneerde meer als een bedwelmde machine waardoor de prestaties hier en daar nog wel eens de wensen overlieten. Zondag 11 kwam dus ook altijd tekort voor de titel. Reden voor TYM om in te grijpen.

Hij schrijft een manifest. Een manifest waar ieder speler zich aan te houden heeft. Dit manifest heeft de tand des tijds niet weten te doorstaan maar vanuit folklore kunnen wij terughalen dat hij minimaal zes artikelen bevatte. Hoe weet men dat? Door het beruchte artikel 6A.
Artikel 6A: “Als men brak of dronken verschijnt, of de avond ervoor veel heeft gedronken begint men wissel. ” U kan zich voorstellen dat dit tot enige hilariteit leidde bij de spelers. Het leek erop dat sommige spelers het er daarna om deden om juist zo bezopen mogelijk te raken of anders het de coach wel onder de neus te wrijven met een berichtje in de groepsapp: “ik claim 6A!”.

Inmiddels is men 7-8 jaar verder maar hebben die twee tekens nog steeds betekenis.

To be continued…

Quarantine Diaries – More episodes

– Quarantine Diaries Episode 1: 6A
– Quarantine Diaries Episode 2: SV Aurora
– Quarantine Diaries Episode 3: KIJK MIJN VOORWIEL!
– Quarantine Diaries Episode 4: Adje Barf
– Quarantine Diaries Episode 5: de Driewieler
– Quarantine Diaries Episode 6: Surprise!!
– Quarantine Diaries Episode 7: ‘The Yesman Factor’
– Quarantine Diaries Episode 8: TURBO TURBO!
– Quarantine Diaries Episode 9: KAMPIOENEN!