Na het ontbreken van wedstrijdverslagen van de wedstrijd tegen Houten 3 (4-2 winst), Kampong 18 (0-2 verlies) was afgelopen zondag Hooglanderveen 4 de tegenstander. Een team waar Zondag 11 dit seizoen als eerste aftrapte en die wedstrijd met 2-0 winst wist af te sluiten. Echt verdiend was het niet helemaal aangezien Hooglanderveen zéér brak aan de wedstrijd begon (en Zondag 11 daar met twee doelpunten goed gebruik van maakte) om vervolgens 60 minuten de mindere te zijn. Veel kansen leverde het Hooglanderveen niet op maar het liet wel zien bij vlagen goed te kunnen voetballen. We leefde inmiddels een krap half jaar later en op de ranglijst kon men zien dat Zondag 11 en Hooglanderveen redelijk aan elkaar gewaagd zouden moeten zijn.

Met afwezigheid van Slomas, Sherlock en Poevermans samen met een last-minute (l)afmelding van Fopgun maar met invallers Snoek en ‘Brommer’ Jordi verplaatste Roda zich langzaam naar het kleine carnavalsdorpje achter Amersfoort.
Wat men niet wist dat in het striktste geheim Das Rauch en Lurling bezig waren de kleedkamers te decoreren met de nieuwste, gelikte sponsorkleding van Café Long John uit Amersfoort. Na vier jaar was er namelijk afscheid genomen van de fantastische (licht) blauwe uitshirts van Beltona, gesponsord door Café De Dikke in Leusden. Het contract liep af en daarbij komend moest men overstappen naar Macron shirts. Tevens hadden sommige spelers zich iets teveel laten gaan bij de snackcorner waardoor nieuwe (grotere) shirts geen overbodige luxe was.
Met een goede lulsmoes van Lurling (hij zou iemand moeten helpen verhuizen) en de tactische ligging van het woonadres van Das Rauch, gingen deze twee dus zogenaamd direct om de ploeg te verrassen met de nieuwe shirts. Met een goede vibe kon men de wedstrijd aftrappen tegen de directe concurrent.

Met een enigszins afwijkende opstelling en guur weer werd er onder een uiterst jonge arbiter afgetrapt. Een jonge knul van een jaartje of 15-16 die ogenschijnlijk moeite had met het fluitwerk. Duidelijke overtredingen liet de heer soms lopen, kleintjes werd snel gefloten. Iets wat leidde tot lichte irritaties aan beide kanten.
Na dertien minuten spande het echter de kroon. En ingooi leidt tot een kaats waarbij de bal bij een tegenstander beland die letterlijk op de achterlijn staat, een meter of drie buitenspel. Vlagger Interik gooide de vlag in de lucht, wat de scheids laat zag, waardoor er enkele seconden door werd gespeeld en gescoord. 1-0. De scheids ging (ruim vijf minuten) in discussie maar leek zijn beslissing niet terug te durven draaien en keurde de goal alsnog goed tot Roda’s verbazing. In de rust bleek zelfs de keeper van Hooglanderveen te hebben gezien dat het buitenspel was.

Voetballend had Zondag 11 overigens niet veel recht op meer. Het was Hooglanderveen dat dicteerde, Roda dat counterde. Het had veel weg van de heenwedstrijd, waar Hooglanderveen wederom moeite had om echt kansen te creëren.
In de 34e minuut viel de 2-0. Na een overtreding van Shuen verdiende de tegenstander een vrije trap op ongeveer 19 meter die strak langs de muur, in de hoek van keeper van Mini-Sok, werd geschoten. Een bal die hard en zuiver was en die hij laat zag komen waardoor hij het antwoord schuldig moest blijven.
Niet veel later werd er afgefloten. Een klokkende Pep ging nog verhaal halen, aangezien hij de ‘discussietijd’ bij de eerste treffer er niet optelde. Er was ongeveer 39-40 minuten gespeeld.

Rust. Hier en daar wat wissels en sterke teksten waarna er snel weer kon worden afgetrapt op het natte en koude veld 1 in Hooglanderveen.

De rollen leken omgedraaid. Roda zetten aan, dicteerde en kleunde erin. Echt grote kansen leverde het niet waar de eindpass vaak ontbrak, niet secuur was of de aanvallers dan wel op een eiland stonden. Het duurde dan ook tot minuut 66 dat de aansluitingstreffer viel.
Het was capitan Blauwhuis die zich vrij worstelde van zijn directe tegenstander en oog-in-oog met de keeper op zijn voet schoot. In de rebound waren het de knikkende knietjes van Lurling die zich meester maakte waardoor ook hij op de keeper schoot waardoor Brommer Jordi zich van zijn beste kant liet zien door wél aan te tekenen. 2-1!

Het kon nog! Roda bleef drukken. Hooglanderveen leek steeds nerveuzer te worden en verder naar achteren te worden gedrukt. De tijd begon te dringen. Ondertussen hadden Interik en M-Ugl geel gekregen voor Judo en een overtreding, waar Hooglanderveen ook tweemaal geel pakte voor (ook) Judo en een onsportieve handsbal om zo een 1-op-1 situatie eruit te halen. Met 10 tegen 10 probeerde Roda te knokken voor een punt waar Hooglanderveen ten koste van alles de voorsprong probeerde vast te houden.

De gelijkmaker zou vallen. In de blessuretijd. Het was Blauwhuis die randje zestien zijn schot gekraakt zag worden waarna de bal voor de voeten van spits Interik viel die uit de draai in de verre hoek kon scoren. 2-2 met nog een paar minuten te gaan!

Zondag 11 zette nog een laatste keer aan maar er bleek te weinig tijd. De 2-2 bleek de eindstand. Een eindstand die toch een beetje voelde als overwinning gezien de late 2-2. Achteraf jammer dat Zondag 11 niet met drie punten wegging, wat niet onverdiend zou zijn geweest, zeker met het oog op de 1-0 maar toch tekende iedereen voor een punt. Al met al een geslaagd debuut van de nieuwe uitshirts met een fijne Das Rauch Despodienst achteraf. Top!

Volgende week wacht HDS om 11.00 op het Burgermeester Buiningpark. Tot dan!