Na een goede competitiestart, waar Hooglanderveen met 2-0 werd verslagen, is Zondag 11 na twee onnodige verliespartijen weggezakt tot de onderkant van de middenmoot. Juist op zo’n moment trof het Sterrenwijk 4, een team dat de competitie tot zover sterk is begonnen met drie overwinningen. Op papier een lastige pot. Dit kon natuurlijk op twee manieren eindigen; of een overtuigende overwinning als keerpunt in de twijfelachtige competitiestart of een overtuigende nederlaag.

Zonder afwezigen Schaapie, M-Ugl en Deur maar met invaller de Vrij (familie en een low-budget versie van) hoopte Zondag 11 op een goed resultaat. Met de dpstelling: Arnie. Fapsok, Blauwhuis, Shuen, Sherlock. Blauw Ed, Dani, Lurling, Bieber. Fopgun, Torres en wissels Rat, de Vrij, Poevermans en Das Bauch werd het jachtseizoen geopend.
Al in de eerste minuut leverde dat gevaar op. Een diepe bal werd door Torres op waarde geschat, voorgegeven en panklaar gelegd voor Fopgun die de bal onwennig naast werkte. Dat gezegd hebbende is Fopgun natuurlijk al jaren berucht als degene die normaliter de ballen aflegt, niet afmaakt. Afijn.

De toon was gezet. Zondag 11 was scherp begonnen en had de overhand tegen een niet-zo-scherp Sterrenwijk. Het merendeel van het spel speelde zich dan ook af op de helft van de tegenstander. Na die gigantische kans leek Sterrenwijk wel een stuk alerter achterin. Grote kansen lieten namelijk tot halverwege de eerste helft op zich wachten. We leven in de 24e minuut wanneer Roda de tegenstander tot in eigen zestien vastzette. Na enig heen-en-weer getik was het uiteindelijk Lurling die de bal in de zestien bij Fopgun wist te krijgen, die eenmaal slim weggelopen uit de rug van zijn tegenstander de bal langs de keeper kon schuiven. 1-0

En door! Zondag 11 kennende wil het nog eens verslappen, maar dat leek niet het geval. Alhoewel Sterrenwijk langzaamaan steeds meer het initiatief naar zich toe leek te trekken had het duidelijk moeite kansen te creëren. De 1-1 zou echter wel snel vallen.
Roda had moeite om een half afgeslagen corner definitief uit te verdedigen waarna een speler van Sterrenwijk tussen een woud van benen door de verre hoek vond. Minuut 30, 1-1. Heel zonde. Geheel volgens de traditie van dit seizoen kreeg Roda weer een onnodig doelpunt te verwerken. Zonde.

Gesterkt door de gelijkmaker probeerde Sterrenwijk steeds meer druk te zetten waar Roda ook slordiger werd in balbezit. Simpele passjes die te hard waren, lange ballen die nergens heen gingen. Het spelbeeld beperkte zich meer naar eigen helft, zonder echte kansen aan beide kanten.
Vier minuten voor rust was het echter weer zomaar raak. Een inworp ter hoogte van de zestien kwam aan bij een tegenstander, die vlot wegdraaide en van een meter of 11 de bal met links in de verre hoek kon draaien. Wederom geen kans weggeven maar weer twee om de oren. Zonde.

In de rust viel er weinig te zeggen. Bij vlagen alleraardigst spel met hier en daar een kansje en zelf weinig weggegeven. Woorden die de afgelopen twee weken waren gevallen zouden herhaald kunnen worden maar daar was geen behoefte aan waardoor er na een krappe 20 minuten maar weer werd afgetrapt.

Zondag 11 kwam scherp uit de kleedkamer. Het initiatief lag weer bij de thuisploeg onder aanvoering van een sterkspelende Torres, Fopgun en aanjager op het middenveld: Rat. Sterrenwijk leek zich vooral in te stellen op het over de streep trekken van de 1-2 overwinning en leek Roda daarin de ruimte te geven om te voetballen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Via (bij vlagen) fraaie combinaties werden meerdere kansen gecreëerd. Echter ontbrak het geluk in de afwerking en de eindpass. Zo waren Torres en Bieber oog-in-oog met de keeper ongelukkig in de afwerking, na een fraaie combinatie door het centrum kon men onvoldoende richting meegeven aan de bal. Naarmate de wedstrijd vorderde leek de vermoeidheid steeds meer toe te nemen en daarmee ook de precisie van de passing.

Het mocht uiteindelijk niet baten. Na hier en daar nog wat geklaag van de kant van Sterrenwijk werd er uiteindelijk afgefloten met een 1-2 eindstand.
Wederom een onnodig en onverdiend resultaat. Weinig weggegeven en toch 4-5 opgelegde kansen gecreëerd over de wedstrijd. Zonde.

Daarmee blijft Roda onderin de subtop hangen met 3 punten uit 4 met een doelsaldo van 5-8 (-3). Hoewel dit normaliter niet een heel indrukwekkend moyenne is had dit ook zomaar 9 of 12 uit 4 kunnen zijn. Helaas.

Met de 21 oktober als vrije zondag mag Zondag 11 zich over 2 weken weer melden om ditmaal wel een goed en verdiend resultaat neer te zetten.