Gepost door Lurling op 9 oktober 2016 om 18:09
Keeper ~ doelman; borg; conservator; bewaker; hoeder.

Menig verbaasde gezichten waren zichtbaar toen Schaapie aan het begin van het seizoen de traditionele teambespreking leidde. Schaapie was namelijk na jarenlang aandringen uit de kudde gestapt om als verloren schaap toch maar terug te keren. Het gras was dus tóch groener aan de Zondag 11 kant. Na zijn terugkeer raakte het snel onrustig in het Roda-kamp. Wilde geruchten over een potentiële machtsstrijd deden de ronde. Zo zou hij zijn oude rugnummer hebben geclaimd en zich hebben opgeworpen als hoeder/coach om vervolgens coach, aanvoerder en keeper te vervangen. Niet iedereen was overtuigd dan wel blij over deze leidersrol.

Met name nieuwbakken keeper M-ugl reageerde semi-verbaasd: “Probeert ie jarenlang weg te komen, komt ie toch terug en zit ie als een wolf in schaapskleren een beetje de claimen over mij. Mijn positie als keeper van de kudde komt ie niet aan.” Ook (mental)coach i.o Pep denkt er het zijne van. “Al die media-aandacht de laatste weken heeft niemand wat aan. Als dit zo doorgaat heb je straks een spreekwoordelijke schaap aan het schijten.” Ook commercieel dealer/directeur Das Rauch is niet bepaald in zijn nopjes. “Ik kan mij vinden in de woorden van coach Pep. De laatste weken liggen wij onder een megagrote loep waarvan wij de uitwerking niet moeten onderschatten. Sponsoren zijn net kuddedieren, als er eenmaal een over dam is zijn de gevolgen voor ons niet meer te overzien.” Altijd optimistische Rukco lacht alle heisa van zich af: “Je kan ons team wel wegzetten als zwart Schaapie maar na een avondje goed zuipen ben ik dit toch allemaal weer vergeten, snap je? En om daarna weer oude schapen uit de sloot te halen…” De rest van Zondag 11 heeft daar weinig aan toe te voegen en staren schaapachtig voor zich uit. Alleen de jongste Zondag 11-feut, en vrije tijd arbiter, Fapsok spreekt zich uit: “Als scheidsrechter moet ik altijd een helder zicht houden op de situatie. Ik vind dit opzichtig natrappen, waarop ik alleen de rode kaart kan geven.”

De Zondag-11 spelers doen het overduidelijk af als een storm in het glas bier maar laat u niet misleiden. De onrust rondom het Roda-kamp neemt steeds meer toe en het is wachten tot de eerste positie onhoudbaar word. Het is de vraag of coach Pep de schaapjes op het droge kan houden.

Uw trouwe reporter met het laatste nieuws,

Lurling