Gepost door Lurling op 4 mei 2015 om 16:43

Seizoen 2014/15 zou het eerste seizoen van zondag 11 in de reserve 6e klasse. Een fantastisch seizoen met een prachtig kampioenschap (én feest) leidde tot een keuze voor promotie naar de reserve 6e klasse en een competitie rondom Utrecht. Roda’46 raakte twee belangrijke pijlers kwijt voordat het seizoen uberhaupt was begonnen maar begon ondanks alles sterk aan het seizoen. Het jaar 2014 werd als tweede afgesloten, achter een zeer sterke concurrent: Sterrenwijk. Een team dat zondag 11 van de mat wist te vegen in de uitwedstrijd en daarmee de gedoodverfde favoriet leek voor de titel.
Na de winterstop liet Sterrenwijk steeds meer punten liggen waarna zondag 11 langzaamaan dichterbij kroop totdat het opeens onverwacht eerste stond met meerdere punten voorsprong.
Drie wedstrijden voor het einde was er een voorsprong van 7 punten, hoewel zondag 11 een wedstrijd meer had gespeeld. Van die laatste drie zou tweemaal winst voldoende zijn. Omdat er pas eenmaal werd verloren in het gehele seizoen leek dit geen probleem. De realiteit bewees anders. Driemaal werd er verloren waardoor zondag 11 alsnog de titel aan Sterrenwijk moest laten. Gebrek aan scherpte en een overvloed aan pijntjes/blessures leek het gezellige 11e elftal op te breken. Ondanks het feit dat de titel op het laatste moment werd verspeelt kan er teruggekeken worden op een geslaagd debuutseizoen in de reserve 6e klasse. Hieronder traditionele korte samenvatting: de recap.

Beste derde helft: Hands-down de karaokemiddag. Zondag 11 was die dag de enige ploeg die speelde om vervolgens de kantine te transformeren in een karaoke paradijs. Dank aan Dames-2 voor de bardienst.
Beste achtste helft: zonder concurrentie naar Torres en Lurling.
Beste spits: Duidelijk voor Schaapie dit jaar. Was met 28 doelpunten goed in vorm, afscheid met een glans.
Assistenmeister:Schaapie gaf ook de meeste assists dit jaar: 14 stuks. Fopgun zat hem echter op de hielen met 13.
Beste huisman: Verzaak stapt 5 juni in het huwelijksbootje en zal je daarna niet meer tegenkomen in de kantine. Naar verluid zijn er al plannen voor kinders. Gezien zijn bijnaam kan dat nog wel even duren maar geduld is een schone (ver)zaak!
Beste keeper die ging scoren: Matsu. Schoot hem lekker binnen tegen VSC.
Beste verdediger die ging scoren: M-ugl. Kopt er zomaar twee binnen. #paniek
Beste juich: Is dat nou een vraag? Deze gaat naar M-ugl natuurlijk. Episch vastgelegd op de gevoelige plaat en helemaal de moeder gephotoshopt door guru Das Rauch. Beoordeel zelf!

Zaag van het jaar: Ervaring leert dat deze prijs altijd naar een Keegstra gaat. Menig aanvaller krijgt al rillingen bij het horen van de naam Keegstra. Hoewel er meerdere spelers waren die dit seizoen een keertje geel pakte gaat de prijs daarom dit jaar naar M-ugl. Volgt zijn oudere broer op.
Verzaker van het jaar: Verzaak heeft een monopolie op deze titel. Echter groeit de concurrentie gestaag met Het Knikker en Sherlock.
Nostalgiemoment van het jaar: Verzaak die een Mad-iceje deed na Rivierwijkers uit.
Regelkees van het jaar: Das Rauch wist, door middel van een nieuwe sponsor, ons te voorzien met nieuwe uitshirts en trainingspakken. Stress werd hem echter meester toen ie vernam dat Beltona na dit seizoen scheidend shirtsponsor is.
Debutant van het jaar: 5 minuten in het veld en scoren. CamelToon doet het voor. Ook Rukco debuteerde aardig met een assistje.
Talent van het jaar: Eigen jeugd deed meerdere malen mee en deed dit alleraardigst. In de wandelgangen word hij genoemd als mogelijke versterking voor de volgende jaargang.
Beste rendement: Das Rauch leek er mee vandoor te gaan maar helaas moeten we deze prijs alsnog aan CamelToon geven. Laat het de pater familias niet horen!
Penaltykiller: Teamhoer Kvdt pakte de meeste dit seizoen: 1 stuk.
Hollanders van het jaar: Het Knikker en Rat toonde zich van hun meest kazige kant: beide miste een pingel in de beker tegen Hoogland.
Beste goal van het jaar: M-ugls eigen goal tegen Amsvorde. VERKEERDE KANT PIETERTJE.
Zuurste misser: M-ugl na zijn eigen doelpunt: “Als ik zo de 1-1 maak, haal ik 5 meter bier!” Jammer genoeg jenkte M-ugl daarna de eerste de beste bal een paar centimeter langs de beugel. Wij zijn er nog steeds zuur van.
Harde kern: Dit jaar waren Pep, Torres, Lurling en Rat vaak tot laat in de kantine te vinden. Tegen het einde toonde ook Shirley zijn potentie als beroepszuiper.
Beste 6a: Torres had weer eens verloren van de fles en sliep door zijn wekker toen wij naar Aurora moesten. Toeval of niet: Aurora’s ‘huisnummer’ was 6a.

Scheidende spelers: Vorig jaar verlieten twee spelers het team. De een voor een stap hogerop, de ander om van zijn welverdiende pensioen te genieten. Ook dit jaar gaan twee jongens om dezelfde redenen het gezelligste zondagteam verlaten. Fopgun hangt zijn schoenen in de wilgen zodat hij nog meer vrije tijd heeft om whisky te snoepen waar Schaapie na meerdere jaren eindelijk zijn gewenste stap hogerop lijkt te kunnen maken.

Voetbalpapa’s:
Ref of the year: Man-met-snor was vrijwel iedere thuiswedstrijd beschikbaar als leidsman. Een besnorde voetbalvader waar wij nog steeds zeer blij mee zijn!
Drillmeister of theyear: Een andere voetbalvader waar wij zeer blij mee zijn. Trainer/drillmeister Felix houd onze spelers jong, fris en fruitig en zorgt dat er geen grammatje vet teveel aan de zondag 11 pensen hangt. Helaas was de opkomst dit jaar niet altijd even geweldig.
Papparazzo van het jaar: Al jaren huisfotograaf van zondag 11: ‘Papa’razzi Aalt. Teamfoto’s blijven echter nog steeds een probleem. Het eindresultaat doet vaak veel denken aan het spel van de reserve 6e klasse: rommelig.

Sportiefste ploeg: Roda. Enigszins gek om jezelf hier te noemen. Fanatiek zijn we maar gezelligheid stond ook dit jaar weer voorop. Soms wat gezeik op elkaar maar sportiviteit kenmerkt nog steeds dit team.
Onsportiefste ploeg: Odijk. Bij de uitwedstrijd: geen scheids, een zachte bal, gemekker op de scheids (tegenstrijdig? Lees nog even verder) en 75 minuten lang zeer opzichtig tijdrekken. Dit ging uiteindelijk zelfs zo ver dat Roda spelers ballen buiten het speelveld moesten halen omdat de spelers van Odijk dit vertikte.
Feit dat Roda een scheids aanleverde, Odijk de kans gaf om (tijdens de wedstrijd) passend afscheid te nemen van stoppende spelers en zelfs een half uur een bal moest aanleveren was geen motivatie voor Odijk om ‘gewoon’ een pot voetbal op de mat te leggen. Dit schoot bij sommige jongens in het verkeerde keelgat. Niet heel sportief, jammer.
Beste ploeg: Sterrenwijk. Dat ze het niet voor elkaar kregen met een straatlengte voorsprong kampioen te worden is ons een raadsel. Kwalitatief gezien verreweg de beste ploeg.

Beste wedstrijd: Sterrenwijk thuis. Ondanks dat Roda de wedstrijd met een gelijkspel afsloot waar er meer in had gezeten was iedereen tevreden. Met passie, werklust en beleving wist Roda de veruit beste ploeg van de competitie het onmogelijk te maken om te voetballen.
Slechtste wedstrijd: Er waren dit seizoen meer slechte dan goede wedstrijden te noteren. VSC uit, Odijk uit, Hoogland thuis, Hercules uit en Hoogland (beker) uit zijn er zomaar een paar.
Gekste wedstrijd: Hoewel Odijk uit een goede gooi deed naar de titel geven we hem toch aan Focus uit. Van een 1-0 stand bij rust naar een 4-7 eindstand. Hier moet overigens nog wel even bij worden vermeld dat er in de laatste 10 minuten 4 doelpunten vielen.

Tot volgend jaar!

#4 Lurling