Gepost door Lurling op 23 oktober 2016 om 20:14
Zondag 23 oktober. De datum van de laatste poulewedstrijd in de beker. Tegenstander: S.V. Achterveld 4. Eerdere wedstrijden tegen Scherpenzeel en het ouderwets gezellig HVC leverden drie punten waardoor Roda een gedeeld tweede plek in de poule moest innemen. Deze deelde Roda met tegenstander van de dag: Achterveld. HVC voerde de lijst aan met 6 punten.
Na enig informeren werd vernomen dat naast Zondag 11 ook HVC en Achterveld geen trek hadden om ‘door te bekeren’ waardoor het mogelijk een aardige stoelendans zou worden.

Met een waslijst aan blessures, pijntjes en laffe herders was het wederom puzzelen. Bedenk hierbij dat coach Pep ook eindelijk zijn ontslag had gekregen en de structuur was definitief out thewindow. Gelukkig waren er invallers te noteren. Dimitri, Daan, Mini-Sok en beruchte gladjakker Swekkerboi waren bereid gevonden om hun zondagochtend op te offeren om als een dolle achter een bal aan te rennen. Het spelersaantal kwam daarmee op 15 inclusief semi-fitte sTom. Overigens zou laatstgenoemde in de warming-up al uitvallen waardoor het uiteindelijk neerkwam op een krappe 14.

Met een fris temperatuurtje maar een redelijk warm zonnetje werd er onder leiding van een jonge ‘lijdsman’ afgetrapt. Beide teams oogde niet bepaald geïnspireerd voor de beker. Beiden waren slordig en het spel oogde loom en sloom. Roda leek er net iets meer zin in te hebben dan Achterveld, hetgeen was te merken aan het feit dat zij het spel naar zich toe trokken. Via de flankspelers Das Rauch en El Kilo kwam er veel aanvoer vooruit, hetgeen resulteerde in enkele kansen. Zo’n beetje de eerste kans was al raak. Een lange haal van Raghoel kwam terecht bij Torres, wie met zijn fabelachtige versnelling menig tegenstander te vlug af was en de bal breed legde op de vrijgelaten Schaapie. Met een leeg goal kon hij de klus makkelijk klaren. 0-1

Het spelbeeld veranderde niet. Roda bleef ondanks een laag tempo en veel rommeligheden (Lurling maaide bijvoorbeeld viermaal over een bal heen) de bovenliggende partij. Het leek wachten op de 0-2. Torres joeg een bal over, Das Rauch mistte 1op1… de scherpte en het geluk ontbrak. De 0-2 zou er wel komen. Torres draaide goed weg bij zijn tegenstander maar werd in de zestien onreglementair neergelegd. Schaapie nestelde zich achter de bal om deze buitenkans te verzilveren en faalde niet. 0-2, een riante voorsprong voor een duel dat er niet toe deed. Dit was te merken aan de toch al zo gebrekkige scherpte. Zo vlug als Roda op 0-2 kwam, zo snel was de voorsprong verdwenen. Als eerste was er een corner die bij de eerste paal via Fapsok en nog een tegenstander binnenviel waarna een steekpass door de verdediging de gelijkmaker inleidde. 2-2. Tot de rust moest Zondag 11 het initiatief aan Achterveld laten.

Tijdens de theepauze was er weinig te bespreken. Bekerpotjes, niet bepaald onze favoriet, besteden we als soort-van-oefenpotjes. Jammer dus van de weggegeven voorsprong maar geen man overboord. De enige punten waren met name gericht op het spel: meer rust aan de bal.

Dit ging ook beter. Met Dimitri op het middenveld begon het in de tweede helft steeds beter te lopen. Regelmatig draaide hij goed weg om het spel te verdelen. Het spel was minder rommelig en van achteren uit liep de organisatie steeds beter. Jammer genoeg viel juist op het moment dat Roda goed in zijn spel begon te komen de 3-2. Wederom een corner en wederom chaos. Ditmaal was het Philippa die vriend, vijand en zichzelf verraste door de bal over keeper Mini-Sok te tikken. Man-op-de-lijn M-ugl probeerde met een uiterste krachtinspanning nog de bal van de lijn te halen maar dit mocht niet baten. 3-2. Zondag 11 leek licht aangeslagen het daarop volgende kwartier verliep wederom rommelig. Ballen in de diepte die net te hard waren, foutieve passes en bij vlagen miscommunicatie.
Met een inmiddels ingevallen Swekkerboi probeerde Roda jacht te maken op de gelijkmaker. Ondanks dat niemand stond te springen om door te bekeren, wou niemand verliezen. Echt grote kansen leverde het niet op. Een schot van Daan en enkele te scherpe voorzetten waren te noteren. Het wachten duurde lang maar de toenemende druk van Zondag 11 werd beloont. Uiteindelijk was het een voorzet die ver achterin de zestien bij Torres belandde. Zonder zijn gestolen oogkleppen keek hij andermaal om zich heen en zag hij Swekkerboi aanstormen. Met een gelikte pass kon hij van een meter of 20 uithalen. Als Roberto Carlos in zijn jonge jaren streepte hij de bal in de korte hoek. 3-3.
Er is nog ongeveer een kwartier te spelen. Zondag 11 maakt nog aanstalten voor de winst maar creëert geen kansen meer. De scheidsrechter fluit voor de laatste maal.

Een soort van droomscenario. Geen verlies en beiden niet door in de beker. Score! Volgende week wordt de competitie weer hervat. SO Soest komt op bezoek. Een iets interessantere wedstrijd met hopelijk meer inspiratie.

Statistieken:
• Schaapie (Torres) 0-1
• Schaapie (pen) 0-2
• 1-2
• 2-2
• Philippa e.d. 3-2
• wekkerboi (Torres) 3-3

Eindstand Poule:
W / P (DPV / DPT)
1. HVC 3-6 (8-7)
2. Zondag 11 3-4 (12-9)
3. Achterveld 3-4 (8-6)
4. Scherpenzeel 3-3 (5-11)

wist u dat?
• HVC expliciet had gezegd niet door te willen in de beker?
• HVC zeer ‘verrassend’ verloor van Scherpenzeel?
• De eindstand van deze wedstrijd binnen 45 minuten na aanvang al op voetbal.nl stond?
• HVC toch door bekert?
• Wij dat megagrappig vinden?
• M-ugl aan het lobbyen is voor internationale kwastjes dag?
• Wij voor het eerst in lange tijd weer eens op niet-kankerverwekkende graspollen speelde?
• Das Rauch uitgerekend vandaag zijn grasschoenen was vergeten?
• Poevermans een stukjes-nazi is?

Xoxo

Lurling