Gepost door Grote Smurf op 22 december 2012 om 13:06

CamelToon (rechtsback en tegelijkertijd linksbuiten) en Grote Smurf (centrale middenvelder) zijn door het bestuur van Roda ’46 voor vier wedstrijden geschorst. Naast het spelen van wedstrijden, het schoonmaken van de kleedkamers, het fluiten van wedstrijden, mogen ze tijdens de derde helft ook niet meer aan de bar van de kantine schuiven. Aanleiding hiervoor was excessief drankgebruik tijdens de laatste bardienst, waarbij niet minder dan 59 bier werd weggetikt.

Vedette CamelToon: “Echt belachelijk dit. We hadden gewoon dorst, en dan moet je drinken. M’n teamgenoten vroegen nog of ik wel genoeg dronk. Nou, te weinig dus. Ik had constant een droge bek door de zaterdagavond ervoor. Ja, dan ga je dus drinken. Van het bestuur schijn je twee drankjes per uur te mogen, maar met vier pilsjes kom ik die bardienst niet door hoor.” Ook Grote Smurf begrijpt niks van de opgelegde schorsing: ,,Dit is gewoon veel te streng. Kijk, dat voetballen kan me gestolen worden. Maar het ons ontzeggen van deelname aan de derde helft is buitenproportioneel. Daarnaast begrijp ik niet waar het bestuur zich druk over maakt. We hebben immers alles netjes aangeslagen onder ‘Eigen Verbruik’. En zo dronken waren we nou ook weer niet. Wat is nu 59 bier? Daar kijken wij in ieder geval niet van op.”

“Heel erg vervelend dit”, vervolgt hoofdcoach Pep. ,,Deze jongens zullen we de eerste en tweede helft missen, maar voor de derde helft is hun afwezigheid echt een aderlating. Ik zou nu nog niet zo goed weten hoe we dit gaan opvangen. Misschien hebben we een vervanger in huis, anders gaan we ons oriënteren op de transfermarkt.” De geruchtenstroom is in ieder geval al behoorlijk op gang gekomen. Één van de namen die circuleert is die van Yorick V. “Niks is op dit moment concreet voor Yorick”, aldus zaakwaarnemer Beun de Haas.