Gepost door Grote Smurf op 8 december 2013 om 16:37
Een unicum: M-ugl scoort, en hoe!

Bij een 4-0 voorsprong, vlak voor rust, krijgt Zondag11 een strafschop toegekend na vermeend hands van een Hooglanderveen-er. Nadat Fopgun in een eerder duel een penalty miste, is nu Poevermans de vaste strafschoppenmeester. Maar hij gunde de strafschop aan M-ugl.

“We stonden 4-0 voor en de punten zaten natuurlijk al in de tas. M-ugl had nog nooit een doelpunt voor Zondag11 gemaakt, dus gunde ik hem de penalty. Ik had hem ook aan Sherlock kunnen geven, maar die durft toch niet”, aldus Poevermans.

Tot ieders verbazing jaagt M-ugl de bal strak in de winkelhaak. “Toen ik de bal op de stip legde wist ik al waar ik ‘m wilde hebben”, legt M-ugl uit. “Ik ben een groot fan van Alan Shearer, die kon penalties altijd zo mooi het dak in knallen. Ik kan me zijn penalty met Engeland tegen Argentinië op het WK van 1998 nog goed herinneren. Ik zat op schoot bij mijn vader met een duim in m’n mond te kijken. Die penalty wilde ik eens dunnetjes over doen.”

CamelToon was lyrisch over de penalty van M-ugl: “Ik stond te vlaggen – waar ik overigens erg veel op heb getraind – en zag dat M-ugl achter de bal ging staan. Ik werd helemaal gek! Zoiets doe je toch niet?! Maar hij schoot ‘m fantastich binnen. Ik sprintte meteen 50 meter het veld in om hem te feliciteren. Ik was kapot na die sprint zeg! Ik heb daarna tien minuten op m’n knieën uit staan hijgen. Daardoor heb ik drie buitenspelsituaties gemist. Gelukkig heeft de tegenstander daar niet uit gescoord.”

Zie hier de penalty van Alan Shearer waaraan M-ugl zulke warme herinneringen bewaart: