Gepost door Lurling op 26 september 2016 om 19:18

Topgun, een naam die jarenlang verdedigers angst inboezemde. Met whiskey in de tank en een toerental rond de 5.000 scheurde hij moeiteloos langs backs en sneed hij verdedigingen open met messcherpe voorzetten. De assists waren niet aan te slepen waarmee hij jaar in, jaar uit, zonder concurrentie de titel assistmeister veroverde. Zijn roem verspreide zich door de regio en scouts kwamen kijken. Er kwam zelfs een concreet aanbod om hogerop te gaan maar Topgun bleef behouden voor Zondag 11. Totdat hij plotseling in 2015 de schoenen aan de wilgen hing. Zondag 11 en de trouwe supportersschare waren in mineur…

Toen in het voorjaar van 2016 geruchten gingen over een mogelijk terugkeer van Topgun gingen menig harten sneller kloppen. Een packagedeal met Rat leek in de maak. Echter raakte een terugkeer van de baan. Spelers en fans waren ‘gefopt’ en bleven teleurgesteld achter. Geen legendarische rushes op de rechterflank. Geen Topgun met Mach 6 langs zijn directe tegenstander. Andermaal mineur.
Het bleef stil. Niet in de kroegen welteverstaan, die Topgun nog moeiteloos wist te vinden, maar bij kamp Zondag 11. Er kwamen enkele andere versterkingen. Maar er bleef maar 1 vraag staan. Zou ie nog komen? Is er nog wel plaats voor Topgun bij Zondag 11?

Het bleef stil. Die akelige stilte. Tot die ene zomerse nazomerweek in september. Opeens verscheen hij op de vrijdagavond training als in die bijna-vergeten tijden. Het mediacircus sloeg tilt, chaos, CRISIS! Zou het toch gaan gebeuren? Het verlossende woord kwam snel daarna. Zaterdag 25 september kon het officiële nieuws naar buiten worden gebracht. Topgun keert tóch terug. Na jarenlang tegenstanders het bos in te sturen, zette hij ditmaal vriend en vijand op het verkeerde been. Gefopt, dubbel welteverstaan.

Coach Pep was zichtbaar opgelucht: “Dit is een van die top(fop?)transfers waar je de hele zomer op hoopt. We waren bezig twee ervaren krachten en ben blij dat we al zo’n fantastische speler hebben kunnen verwelkomen. Zo kan de ander toch ook niet achterblijven? Ik ben een zeer tevreden coach.” Ook in de kleedkamer was de sfeer (f)op en top! Schaapie“Met Fopgun op de brommer wordt het weer ouderwets herkauwen; alle ballen op Tom!!!”. Alleen Torres oogde verdrietig. “Ik ga net zo lekker met m’n assistjes, krijg je zo’n concurrent erbij. Kan ik eindelijk weer voor een persoonlijke titel gaan, komt Fopgun weer terug” Zegt hij sipjes.

Fopgun zelf blijft nuchter onder alle heisa. Op het feit waarom hij vriend vijand in het ootje nam door te stoppen en een transfer in eerste instantie af te houden, reageert hij: “De tijd was net als Whiskey; het is niet direct rijp en heeft soms wat langer nodig.”

Sommige criticasters zijn sceptisch. Enkelen vragen zich hardop af of hij nog wel zijn ‘magictouch’ heeft. De leeftijd en semi-kapotte lever zouden zijn tol gaan eisen. Rukco is het daar niet mee eens. “Ik snap best dat mensen vrezen voor een Flopgun maar ik vind dat mensen hun neus niet in onze zaken moeten steken.” Wat hij precies bedoelde met ‘onze zaken’ kon hij alleen niet verduidelijken.

Hoe dan ook, Topgun is back. Voortaan bekend als Fopgun. Of er nog sprake is van een tekenpremie is nog niet bekend.

Maybe to be continued …

Uwtrouwe Journalist Lurling on the case.